habitatge

Una urbanització de Sort porta 25 anys connectada a la llum d'obra

El complex pagava el preu de la llum basat en factures estimades

per Darío Albert, 15 de desembre de 2017 a les 16:37 |
La urbanització Borda de Paisan es troba a la sortida de Sort | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una vintena d’habitatges unifamiliars de la urbanització residencial Borda Paisan, a Sort, han passat més de 25 anys connectats amb la llum d’obra. D'aquesta manera, pagaven el servei a partir d'un còmput basat en factures estimades i, per tant, l'import podia no ajustar-se al consum real, ja que no disposen de comptadors. 

Fa 25 anys que aquesta àrea residencial amb capacitat per a uns 40 habitatges és de titularitat de l'Ajuntament de Sort. Prop de 30 anys després, les obres encara no estan acabades: la meitat de la urbanització no disposa de xarxa elèctrica, pavimentació o altres serveis bàsics. 


L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha assegurat a Pallars Digital que en el darrer any i mig han trobat els diners per poder-hi actuar i solucionar el problema que causava als veïns tenir la llum connectada a l’obra. “Molt sovint havien d'anar renovant el permís d'obra i, fins i tot, Endesa els havia amenaçat en tallar-los la llum", ha afegit. 

En les últimes setmanes s'està acabant la instal·lació de la xarxa elèctrica per connectar la vintena d'habitatges i per instal·lar-hi comptadors. Aquestes obres han anat a càrrec de l'Ajuntament i han suposat una inversió de 150.000 euros. 


Tres parcel·les a subhasta

Per fer front a aquesta despesa, el consistori ha tret a subhasta tres parcel·les urbanes d'aquesta àrea de residència, que sumen entre 600 i 750 metres quadrats. El preu de les finques se situa entre els 43.000 i els 48.000 euros i el valor total és de 136.000 euros.


Segons Monterde, l'objectiu d'aquesta operació és aconseguir liquiditat per la resta d'obres, com poden ser la pavimentació dels carrers o l'enllumenat públic. 
 

 

Participació