Marta Rovira: «Estic preparada per ser presidenta de la Generalitat»

La candidata d'ERC assegura que està disposada a liderar l'executiu si Junqueras no pot sortir de la presó | Tanca la porta a un pacte amb el PSC i assegura que una candidatura independentista unitària no hagués estat la millor opció per al 21-D

Marta Rovira, entrevistada a RAC-1
Marta Rovira, entrevistada a RAC-1 | ERC
Redacció
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:57h
La candidata d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que està preparada per ser presidenta de la Generalitat de Catalunya si la seva formació guanya el 21-D i Oriol Junqueras no pot sortir de la presó. En una entrevista a El món a RAC1, la política republicana ha considerat, però, que una victòria d'ERC forçaria l'excarceració del líder del partit per convertir-se, d'aquesta manera, en el nou cap de l'executiu català.

Rovira ha indicat que cal "un govern fort" per revertir la situació política actual que viu Catalunya, i ha apostat per bastir ponts amb la resta de forces independentistes i també amb els "comuns" de Xavier Domènech: "Hem de buscar consensos republicans més amplis", ha assegurat una Rovira que ha tancat la porta a un govern tripartit després de veure la línia política que ha pres el PSC. "Han pactat amb PP i C's i per tant em sembla gairebé impossible un pacte", ha dit la republicana. Rovira ha lamentat que les forces independentistes no poden fer una campanya electoral "en igualtat de condicions" i ha cridat al vot sobiranista per tornar a la normalitat institucional.

​En relació a la unitat de les candidatures independentistes, Rovira ha considerat que la "transversalitat" era millor que anar junts atès que "multipliquem el nombre de candidats i demostrem que volem fer el país des de la diversitat".