Ordeig apel·la a parlar de les «preocupacions reals» dels catalans per acabar la confrontació política

El candidat del PSC a Lleida creu que trauran un mínim de dos diputats a la demarcació

Redacció
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:15h
Òscar Ordeig, candidat del PSC a Lleida
Òscar Ordeig, candidat del PSC a Lleida | Àlvar Llobet
El cap de llista del PSC per Lleida, Òscar Ordeig, considera que les del 21-D són unes eleccions "històriques i gens normals, per molts motius", especialment perquè "fa anys que la política catalana viu instal·lada en moltes incerteses, en la confrontació i en les dificultats de tirar endavant el país" però també perquè preveu que la participació serà "històrica". Desmarcant-se del "frontisme" dels blocs i apostant per recuperar el "catalanisme del seny", la formació entoma amb bones expectatives els comicis davant l'increment de representació que els donen les enquestes. 
 
El PSC arriba al 21-D amb la voluntat de "reconstruir el catalanisme polític" ja que aquesta "és l'única via política possible per tal que Catalunya surti de la paràlisi, de la confrontació i de la situació de bloqueig en què ens trobem". Però a la vegada, els socialistes tampoc volen situar-se "en l'altre extrem, que seria el que defensen PP i Cs, que passa per l'immobilisme i que suposa continuar tirant llenya al foc i atiant aquesta confrontació", segons assegura Ordeig.

Pel candidat, el que cal en aquests moments "és bastir un projecte polític per Catalunya que atengui a les preocupacions "reals" del conjunt de la ciutadania i representi al 70 o 80% dels catalans, amb majors quotes d'autogovern, amb respecte pel català, amb el blindatge de les competències, amb una millora del finançament i amb el reconeixement de Catalunya com una nació". "Aquest és el projecte que ens pot unir i, sobretot, que jurídicament és legal i que només depèn de majories al Parlament i, també, al Congrés". La política és diàleg, negociar, és cedir amb el govern de l'Estat però també entre nosaltres", remarca el cap de llista socialista.

Pel que fa a possibles pactes per després del 21-D, Òscar Ordeig assegura que els socialistes no investiran "un president independentista" i que l'objectiu del partit passa per obtenir "un molt bon resultat que permeti que Miquel Iceta pugui fer un Govern i, si fa falta, en solitari".

Ordeig, convençut d'obtenir, al menys, dos diputats a Lleida

Òscar Ordeig es mostra convençut que els socialistes obtindran, com a mínim, el segon diputat a Lleida perquè "des de fa mesos totes les enquestes i sondejos indiquen que el PSC és l'únic partit que millora resultats", tant a la demarcació com al conjunt del país. Cal recordar que el PSC va obtenir el 27-S un únic escó a Lleida, que l'ocupava el mateix Ordeig.

El candidat destaca que el partit "està fent la feina i s'està obrint a nous sectors" i assegura que durant aquesta campanya s'està trobant amb gent que li comenta que "havia deixat de votar-nos i que ens tornarà a votar, així com gent que ens diu que no ens havia votat mai però que la situació és excepcional i que cal posar seny a tot aquest sense sentit que estem vivint".