Condemnat a presó un advocat lleidatà per traficar amb cocaïna a Lleida i Balaguer

El lletrat ha rebut una pena de tres anys però no entrarà a la garjola després de pactar amb la Fiscalia | Explica que només va anar a buscar cinc paquets a la seu de MRW a Balaguer i que no sabia què hi havia a dins

14 de desembre del 2017
Actualitzat el 27 de desembre del 2021 a les 0:12h
Un advocat lleidatà, Juan Andrés Ibañez Camposanto, ha estat condemnat a tres anys de presó per traficar amb cocaïna a les ciutats de Lleida, Balaguer i Almacelles. L'Audiència de Lleida li ha imposat aquesta pena i una multa de 600 euros, per bé que la Fiscalia i la defensa han arribat a un acord que evitarà la vista oral i l'entrada a presó.

El condemnat va estar empresonat durant uns mesos després de ser detingut l'any 2015 a instàncies del jutge de Balaguer i va sortir en llibertat amb càrrecs. L'advocat va ser enxampat per la policia amb dos altres persones en el marc d'una operació antidroga iniciada el 2014 que va comportar escoltes telefòniques.

La Policia Nacional va escorcollar pisos a Balaguer, Almacelles i Lleida, on s'hi van trobar droga i material per manipular-la, així com també bàscules de precisió. 

"Vaig anar a buscar paquets que contenien material per manipular droga. Res més"

​Segons ha explicat l'advocat a aquest diari, al seu pis de la capital de la Noguera no s'hi va trobar cap substància estupefaent, i ha explicat la relació que ell ha tingut en aquest cas. "Un client em va demanar que anés a buscar uns paquets a la seu de MRW a Balaguer, i hi vaig anar cinc vegades sense saber què hi havia a dins", assegura el lletrat, que destaca que després es va assabentar que els enviaments eren de material per tallar i manipular droga; "Ho vaig saber més tard i ja em vaig desentendre de la qüestió", apunta l'advocat, que recorda que d'aquests fets ja fa més de quatre anys.

L'advocat explica que la Policia Nacional sí que va trobar droga al pis dels altres dos condemnats, i posa l'accent en la poca quantitat de la multa, un fet que demostra la seva poca implicació en aquest cas.