El director del Museu de Lleida s'encén contra el president d'Aragó

Josep Giralt assegura que les paraules de Javier Lambán estan carregades de cinisme i desconeixement

13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:58h
Josep Giralt, director del Museu de Lleida
Josep Giralt, director del Museu de Lleida | ACN
El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ha carregat aquest dimecres contra el president del govern d'Aragó, Javier Lambán, per les declaracions que ha fet en relació al mal estat de les obres de Sixena. El líder de l'executiu aragonés va posar en dubte la tasca de conservació que s'havien fet de les peces, una crítica que ha estat rebatuda amb contundència per Giralt, que en declaracions a TV3 ha indicat que les paraules de Lambán estan carregades de "cinisme i desconeixement".

En aquest sentit, el director de l'equipament ha recordat que les peces ja van arribar a Lleida en mal estat després de l'incendi i saqueig del monestir de Sixena l'abril del 1936, i que la tasca que s'ha estat fent al Museu de Lleida ha estat la d'evitar que les obres anessin a pitjor. Fent un símil amb la medicina, Giralt ha indicat que s'han fet cures "pal·liatives" a les obres, i ha reconegut que ell no hagués dut a terme un trasllat de la manera que es va fer el passat dilluns. "Algunes de les caixes es van treure del camió de manera incorrecta", ha dit el director. 

El responsable del museu ha deixat entreveure que els tècnics aragonesos podien tenir alguna pressió política, alhora que ha considerat que les declaracions de Lambán serveixen per poder guanyar vots. "Hauria de ser més prudent", ha assegurat Giralt, que ha deixat clar que l'obra que falta per entregar a Aragó serà traslladada tan bon punt sigui localitzada.