El veí de Tremp acusat d'incitació a l'odi contra la policia espanyola declararà el 18 de gener

Manel Riu també ha estat acusat de revelació de secrets declararà per un centenar de piulades

13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:35h
Manel Riu, en imatge d'arxiu
Manel Riu, en imatge d'arxiu | ACN
El veí de Tremp acusat d’un delicte d’incitació a l’odi i revelació de secrets a les xarxes socials, Manel Riu, ja ha rebut la citació per declarar en diligències prèvies davant el jutge. Ho farà el proper dijous 18 de gener a les 10h del matí, segons ha piulat l’acusat i ha confirmat Pallars Digital. La Guàrdia Civil acusa Riu d’un centenar de piulades fetes al seu compte de Twitter.
 
Manel Riu va ser detingut per la Guàrdia Civil i traslladat a comissaria el passat 16 de novembre. Se l'acusava d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran dels seus comentaris a les xarxes socials on denunciava la violència policial. El cos armat va detallar pocs dies després que la detenció de Riu s’incloïa dins la que han anomenat “operació Dignity” i que a part del delicte d’odi, al denunciat se li atribuïa també el de revelació de secrets.

Segons la versió del cos policial, el 7 d’octubre agents de servei de la Guàrdia Civil van ser objecte “d’insults i amenaces” per part de Riu, que també va publicar al seu perfil de Facebook diversos comentaris, tal i com afirmen, “dirigits a promoure i incitar l’odi i hostilitat contra el col·lectiu de la Guàrdia Civil”.

Lluny d’arronsar-se, des de llavors Riu ha seguit comentant lliurement a les xarxes, especialment a través dels seus compte de Twitter i Facebook, molt seguits des que es va conèixer el seu cas.