Puigdemont denuncia el «cop d'estat» d'Espanya per les obres de Sixena

El president de la Generalitat ha criticat amb duresa l'acció de la "policia militaritzada" personant-se al Museu de Lleida de matinada

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:47h
Carles Puigdemont, president de la Generalitat.
Carles Puigdemont, president de la Generalitat. | PDECat
Una desena de vehicles de la Guàrdia Civil s'ha personat al Museu de Lleida aquest dilluns al matí, acompanyats per tècnics aragonesos per efectuar el trasllat a Sixena de les obres d'art, tal com ha ordenat un jutge d'Osca. El dispositiu policial s'ha personat a l'equipament acompanyats d'una furgoneta i un camió, del qual han estat descarregant caixes des de primera hora. Abans, just passada la mitjanit, també han entrat a l'equipament funcionaris del museu.

Unes dues-centes persones es concentren a fora, malgrat que els Mossos d'Esquadra tenen blindat l'entorn del museu per impedir-hi l'entrada. La situació que s'està vivint a Lleida copsa l'actualitat d'aquest dilluns. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, està seguint el transcurs dels fets i ja ha dit la seva des de Brussel·les. Concretament, el cap de l'executiu ha criticat amb duresa que la Guàrdia Civil s'hagi personat al museu de matinada.

"Amb nocturnitat i utilitzant una policia militaritzada, com sempre, tot aprofitant un cop d'estat per espoliar Catalunya amb absoluta impunitat", denuncia Puigdemont. En la mateixa piulada, aprofita també per enviar un dard enverinat al bloc del 155, als quals acusa de defensar aquest model de país.