Aragó rep amb eufòria les obres de Sixena

Desenes de persones celebren l'arribada de l'art que fins aquest dilluns estava al Museu de Lleida

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:47h
Imatge del trasllat de les obres al monestir de Sixena
Imatge del trasllat de les obres al monestir de Sixena | ACN
El govern de l'Aragó ha rebut amb eufòria les obres de Sixena i ha assegurat que des de fa setmanes que es troba preparat per traslladar les 44 peces i portar-les al seu nou destí amb garanties. Amb tot, els museus catalans s'han posicionat en contra i han qüestionat que es faci en condicions òptimes per a la seguretat dels bens.

De fet, prop d'un centenar de persones s'han apropat durant el matí d'aquest dilluns a l'exterior del monestir de Sixena, a Osca. Els assistents han cridat "visques" i han aplaudit l'arribada de les peces del Museu de Lleida. Entre els assistents, hi havia diversos membres de la plataforma "Sijena sí", entitat que ha celebrat l'arribada de les peces i que espera que també es puguin traslladar a l'Aragó la resta de patrimoni que hi ha a Lleida i que reclama el Bisbat de Barbastre-Montsó així com els municipis de Peralta de Alcofea, Berbegal i El Tormillo, a més de les pintures murals també originàries del monestir que estan exposades al MNAC.

Diversos efectius de la Guàrdia Civil i la policia espanyola també s'han desplaçat fins a l'exterior del monestir. Per amenitzar l'espera s'han pogut escoltar cançons tradicionals aragoneses.