La Paeria instal·la un semàfor que funciona amb el telèfon mòbil

El nou dispositiu està pensant per a persones amb dificultats visuals i funciona a través del bluetooh

Imatge del nou semàfor
Imatge del nou semàfor | Paeria
Redacció
07 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:59h
L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa aquesta setmana, com a prova pilot, un semàfor amb un nou sistema acústic per a persones amb discapacitat visual. El semàfor, ubicat a l’Avinguda del Segre, davant de la seu de la ONCE, funciona amb tecnologia PasBlue, que permet la seva activació mitjançant el bluetooh del telèfon mòbil de la persona amb discapacitat, de forma que es pot activar automàticament per proximitat de l’usuari, facilitant el seu ús al no haver de localitzar el comandament per a que s’activi la senyal sonora del semàfor. El mòdul d’avís s’integra, a més a més, en el semàfor de vianants, un fet que permet reduir el nombre d’elements visibles en el element semafòric.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que un dels objectius de la Regidoria és treballar per la gestió intel·ligent de la ciutat i dels seus serveis urbans amb l’objectiu de donar un millor servei a la ciutadania i augmentar el seu confort i benestar. El responsable d’Urbanisme ha afegit, a més, que progressivament s’anirà introduint aquesta tecnologia a altres cruïlles semafòriques de la ciutat.

D’altra banda, la darrera setmana s’han instal·lat nous semàfors a la rotonda del Passeig Onze de Setembre amb Alcalde Rovira Roure i a la sortida de la Plaça Europa amb Segon Passeig de Ronda amb l’objectiu de millorar la circulació de vehicles i vianants.