Sara Vilà: «Lleida serà la clau per desbloquejar Catalunya»

La candidata afirma que només Xavier Domènech podrà solucionar la crisi de sobirania catalana i retornar a les polítiques socials i que a Lleida, el seu escó, serà la clau definitiva

Redacció
06 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:30h
Vilà ha fet campanya a Mollerussa
Vilà ha fet campanya a Mollerussa | Catalunya En Comú
La cap de llista per Lleida de Catalunya en Comú Podem, Sara Vilà, ha afirmat avui des de Mollerussa, que la seva formació a les Terres de Lleida Alt Pirineu i Aran "té la clau per retornar les polítiques socials i d’equilibri territorial a l’agenda del govern de la Generalitat" i, a més a més, continua, "per desbloquejar la situació a la qual ens ha portat la repressió del 155 i de la DUI". En aquest sentit, Vilà ha afirmat que les Terres de Lleida pateixen greument les conseqüències dels que ens han dut a aquesta situació d’involució, "si recuperem l’escó, vol dir que hem arribat a tot el país i que no ens deixarem ningú enrere".
 
En el cas de l’article 155, per exemple "ho veiem amb el retorn de les obres de Sixena, la congelació de les ajudes al tercer sector i les inversions en recerca". A banda, segueix la candidata, “el govern de JuntsXSí ha continuat amb les polítiques d’austeritat, mantenint les retallades a la sanitat i eduació, l’abandonament del sector agroramader i de les polítiques mediambientals, amb l’excusa que tot és culpa del govern central i del TC, mentre els Ajuntaments com el de Barcelona, Monthada i Reixach, Badalona i el Prat de Llobregat han augmentat la despesa social per fer front a la Llei Montoro. "No hi ha excuses, tenim molt camp a recórrer i, si no s’ha fet, ha estat per tacticisme. La gent i el territori no podem quedar-nos de braços plegats mentre ens ho prenen tot entre uns i altres".
 
Sara Vilà ha afirmat que perquè les Terres de Lleida Alt Pirineu i Aran tornin a ser la prioritat del Govern i es consolidin com a motor econòmic de Catalunya "és necessari atorgar el vot Catalunya En Comú Podem i recuperar l’escó perquè Lleida tingui un paper fonamental en el futur de Catalunya i alhora perquè siguem la clau per posar sobre la taula solucions efectives a través d’un referèndum amb garanties". Tot plegat, conclou Vilà "sense oblidar que les urgències socials i els serveis públics i de qualitat han de ser la prioritat de qualsevol Govern que vulgui millorar la vida de la seva gent".