Pablo Casado apel·la al «discurs moderat» del PP per combatre les amenaces de l'independentisme

El vicesecretari de comunicació es mostra disposat a estendre la mà a les forces unionistes i insta els "comuns" a posicionar-se

06 de desembre del 2017
Actualitzat a les 0:55h
Marisa Xandri amb Pablo Casado
Marisa Xandri amb Pablo Casado | Àlvar Llobet
El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest dimarts el "discurs moderat" de la seva formació per combatre les amenaces de l'independentisme. Des de Lleida, el popular ha assegurat que el seu partit estén la mà a les candidatures constitucionalistes si després de les eleccions del 21-D sumen majoria al Parlament.

En aquesta línia, Casado ha carregat durament les tintes contra l'independentisme, que ha acusat de tenir un relat violent i d'amenaçar i fracturar la societat catalana, i ha fet una lletania de greuges per fer justificar el seu argumentari en contra del sobiranisme. "Han amenaçat de mort el nostre candidat, han cremat banderes d'Espanya i d'Europa, han fet escarnis contra gent del nostre partit i hi ha persones que tenen por a dir què votaran", ha assegurat Casado, que ha presentat juntament amb Marisa Xandri el material de campanya de la candidatura lleidatana. 

​El popular no ha volgut entrar en les especulacions sobre futurs pactes ni tampoc ha valorat les enquestes, per bé que ha obert la porta a fer presidenta Inés Arrimadas en el cas que Ciutadans fos la candidatura que obtingués més vots de les forces unionistes. Casado ha recordat que el PP va ser generós "a canvi de res" per entregar la presidència del govern del País Basc al socialista Patxi López, una decisió que ara es podria produir per frenar un procés sobiranista que, en paraules seves, ha acabat. El líder popular s'ha alineat en aquest aspecte amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tot i que ha demanat als comuns que abandonin l'equidistància i digui clarament de quin costat estan. 

Treu ferro a les paraules d'Albiol

​Preguntat per les polèmiques paraules de Xavier Garcia Albiol, que va tancar el primer acte de campanya amb un "a por ellos", Casado ha assegurat que aquesta expressió no és equiparable als atacs dels independentistes, alhora que ha indicat que en camps de futbol també s'ha sentit aquest crit sense que hi hagi hagut cap problema.