Em deus una birra, Meri

"L’últim dia que ens vam veure va ser el 15 d’octubre a El Tarròs. Era un dia agredolç, el poble havia parlat i per això al poble l’havien pegat"

Meritxell Serret
Meritxell Serret | ACN
Andreu Vázquez
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:37h
L’últim dia que ens vam veure va ser el 15 d’octubre a El Tarròs, en l’homenatge i commemoració al President Lluís Companys en el 77è aniversari del seu assassinat.
Feia dues setmanes de l’1 d’octubre, en que el poble havíem exercit la democràcia amb el mecanisme que el Govern ens havíeu donat i malgrat la violència exercida per les forces policials espanyoles. Era un dia agredolç, el poble havia parlat i per això al poble l’havien pegat.

Era tres dies abans que el sistema político-judicial espanyol empresonés sense judici al Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart. I vam parlar una estona de tot plegat, d’aquella alegria, d’aquella pena i de l’animalada democràtica que no ens podíem esperar que fessin tres dies després.
I vam recordar tots els anys i totes les feines que junts tu i jo, i el Xavi, i la Carol, i l’Oriol, i el Josep Maria, i la Rosita, i tant i tants d’altres hem fet per aconseguir una cosa tant senzilla com que el poble decidís lliurement el seu futur. I vam dir que ben aviat ens havíem de retrobar tots i fer una birra. Una birra de records, de celebració, i de reconeixement de la feina feta.

Però no ha pogut ser.

Als Jordis, se’ls hi ha afegit 10 membres del Govern. I tu, i tres consellers més vau haver de marxar amb el President Puigdemont a Brussel·les per tal de denunciar a l’opinió pública europea la barbaritat democràtica i jurídica que el sistema polític espanyol està fent contra l’exercici de la democràcia per part de la societat catalana.
No hi ets. I us volem a casa.

I us volem a tots i totes. Volem a la Dolors i la Meritxell, i al Jordi, i al Lluís, i al Joaquim, i la Clara, i al Carles, i al Josep, i al Raül, i al Toni. Us volem al Palau de la Generalitat, amb el Vicepresident Oriol i el President Carles. I volem al Jordi Cuixart i al Jordi Sànchez a casa seua, amb la seua família. Us volem a tots i a totes.

I hem treballat i hem reivindicat i hem exigit la llibertat de tots. I per aquesta voluntat irreductible del poble català, tornaran a casa Jordi, Oriol, Josep, Carles, Dolors i Meritxell. Però no tornareu tots. I no en tenim prou. Perquè us volem a tots i totes.
No admetem que 8 bones persones continueu sota el poder político-judicial que espanyol que us manté allunyats de casa. No ho admetem, i continuarem reivindicant per que torneu on heu de ser.

El President Puigdemont i quatre consellers sou a Brussel·les, i el Jordi Sànchez, el Jordi Cuixart l’Oriol Junqueras i el Joaquim Forn continuen empresonats sense judici. Continuen sota l’autoritat judicial espanyola que els allunya fins i tot de poder exercir del seu dret democràtic a fer campanya electoral.
 
Perquè no tenen prou amb la presó i l’exili. Ens han convocat unes eleccions il·legítimes amb l’únic objectiu de fer canviar el govern català. Volen aconseguir que tu no siguis consellera d’agricultura. Volen evitar que el nostre President sigui el Molt Honorable Carles Puigdemont.

El 21 de desembre el poble català exercirà novament la democràcia, però aquesta vegada serà per tornar-vos a casa. Aquestes eleccions no són per triar un govern.
Perquè el Govern ja te president: el Molt Honorable Carles Puigdemont. Perquè ja té vicepresident, l’honorable Oriol Junqueras. I perquè tu ets l’honorable consellera d’Agricultura.

I us volem exercint la responsabilitat per la que vau ser triats després de les eleccions legítimes del 27S. Cada punyalada en forma de resolució judicial que el sistema espanyol ens clava com a poble, la respondrem de l’única manera que sabem: amb un vot. Votarem que el nostre president és Carles Puigdemont i que ho continuarà sent. Votarem que el nostre Vicepresident és Oriol Junqueras i que ho continuarà sent.

El 21 de desembre tindran centenars de milers de vots defensant-vos, defensant-nos. Tindran una gernació de veus cridant llibertat. Tindran un govern presidit pel President Puigdemont, i amb tu de Consellera d’Agricultura perquè és el que va triar el poble, i el que el 21 de desembre cridarem amb una veu majoritària: SOU EL NOSTRE GOVERN LEGÍTIM.
Jo, modestament, només vull que el 21 de desembre sigui el bitllet de tornada. De tornada vostra cap a casa, de tornada dels presos cap a casa, de tornada de la democràcia cap a casa seua que és el Parlament.

I només vull, que puguem complir amb allò que vam dir el passat 15 d’octubre a l’homenatge al president assassinat pel legítim govern espanyol del moment després d’un judici fet d’acord amb la llei del moment.

Només vull fer una birra amb tu i celebrar la República Catalana.