Protecció Civil recomana precaució davant l’episodi de nevades, vent i fred al Pirineu

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu ventades i acumulació de fins a mig metre de neu al Pirineu | Protecció Civil emet la prealerta dels plans Neucat i Ventcat i demana precaució en la mobilitat del cap de setmana

Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:29h
Un rètol indica l’ús obligatori de cadenes al port de la Bonaigua
Un rètol indica l’ús obligatori de cadenes al port de la Bonaigua | ACN
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució per l’episodi previst pel Servei Meteorològic de Catalunya, que s’inicia amb una davallada de les temperatures la propera matinada, acompanyada de precipitacions en forma de neu a la franja pirinenca i que coincidirà amb un episodi de fort vent de nord que afectarà el Pirineu. Per això s’han emès prealertes dels plans Neucat i Ventcat

A més, es demana adequar la mobilitat del cap de setmana a la meteorologia i abstenir-se de realitzar activitats a l’exterior en alta muntanya en situacions de fort vent i precipitacions. També es demana als conductors que comprovin l’estat del vehicle, duguin cadenes i segueixin l’evolució de la previsió meteorològica i les indicacions del Servei Català de Trànsit i Protecció Civil. Aquest dijous al matí ja ha estat obligatori circular amb cadenes a la c-28 al port de la Bonaigua.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica una forta davallada de temperatures i precipitacions en forma de neu a les comarques pirinenques que poden deixar acumulacions generoses, que al llarg de tot l’episodi -durant el cap de setmana- poden ser de més de mig metre. La propera matinada i primeres hores del matí de demà divendres, la cota de neu serà força baixa -uns 200 metres- a les comarques pirinenques.

El SMC preveu que a partir d'aquest vespre i fins dissabte a mitjanit s'espera vent que bufarà de component Nord a la meitat Nord de Catalunya, les Terres de l'Ebre i al litoral de Tarragona. La superació de llindars es més probable a cotes altes. Cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències viàries abans de sortir de casa o a través del mapa continu de trànsit del Servei Català de Trànsit.
 

TRÀNSIT: Consulta les incidències viàries derivades de la neu

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores