Lleida, distingida turísticament com a ciutat «amb caràcter»

Els guardons, que s'atorguen per primera vegada, tenen com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:37h
La Seu Vella de Lleida
La Seu Vella de Lleida | Àlvar Llobet
Les ciutats de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa han estat guardonades amb els primers distintius de Ciutats i Viles amb Caràcter. El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, han lliurat els guardons aquest dimecres al Palau Moja de Barcelona.

Bono ha destacat que aquestes ciutats volen "crear un espai d'influència" al seu entorn immediat, i n'ha destacat com a element clau "configurador de la identitat" que tenen "un punt d’autoestima". Així mateix, el director general de Turisme ha subratllat que els distintius representen una "nova eina" per afavorir la projecció d'aquests indrets.
 
La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement. Té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar ciutats que combinen cultura, art, gastronomia, arquitectura o innovació, entre d'altres. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb "una forta personalitat" marcada pel caràcter històrico-cultural, l'enogastronòmic o l'artístico-creatiu, entre d'altres.