El ministre Méndez de Vigo ordena tornar a l'Aragó les obres de Sixena

Es tracta de les 44 peces que són al Museu de Lleida | El ministre és el responsable de la conselleria de Cultura, en virtud de l'article 155

El ministre Méndez de Vigo
El ministre Méndez de Vigo | Europa Press
Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:11h

Imatge d'algunes obres de Sixena al Museu de Lleida Foto: ACN


El ministre d'Educació i Cultira Iñigo Méndez de Vigo ha ordenat tornar a l'Aragó les obres del Monestir de Sixena. Es tracta de les 44 peces de Sixena que són al Museu de Lleida.

La decisió arriba després que el Ministeri de Cultura, com a responsable de la conselleria de Cultura de la Generalitat, en aplicació del 155, decidís no presentar recurs a l'última petició del jutge d'Osca per traslladar a l'Aragó les obres d'art de Sixena que són a Lleida.

El ministre ha rebut aquest dimarts el requeriment judicial que obliga el retorn dels 44 béns del Monestir de Sixena que es troben a Catalunya i, després d'analitzar-ho, ha donat instruccions als òrgans competents per complir amb la sentència.

Així, el ministre ha procedit "immediatament" a donar instruccions als òrgans competents de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya perquè es procedeixi al compliment de la sentència del Jutjat de Primera Instància número 1 d'Osca, segons han explicat a Europa Press fonts ministerials.

Igualment, procedirà a sol·licitar la informació que aquest jutjat requereix respecte a la "ubicació exacta de totes i cadascuna" de les peces pendents d'entrega així com de la data en què es procedirà a l'entrega dels béns, i mitjans pels quals aquesta es farà efectiva.

"Tan aviat com es rebi contestació a aquesta sol·licitud d'informació, es procedirà a traslladar la mateixa a aquest jutjat", ha contestat el ministre al jutge, segons aquestes mateixes fonts.

A mitjans d'aquest mes, el Jutjat de Primera Instància número 1 d'Osca va dictar una providència per la qual requeria al ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, perquè ordenés l'entrega immediata de les 44 obres artístiques del Reial Monestir de Villanueva de Sixena (Osca) dipositades en el Museu de Lleida.

El requeriment a Méndez de Vigo es produeix en ser responsable provisional de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.