Professors de la UdL demanen al rector que declari dia no lectiu el 21-D

Una quarantena de docents i personal d'administració han enviat escrits a Roberto Fernández per tal que rectifiqui

27 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:30h
Imatge d'una porta de la UdL
Imatge d'una porta de la UdL | Arxiu
La universitat de Lleida estarà oberta i en funcionament el proper 21 de desembre, dia de les eleccions. Així ho va decidir i comunicar l'equip de govern de la universitat, encara que va demanar flexibilitat als docents per tal de poder facilitar el dret a vot dels alumnes, molts d'ells de fora de la ciutat.

Davant d'aquesta situació, i segons ha pogut saber aquest diari, una quarantena de professors i personal d'administració han adreçat queixes per escrit al rector de la UdL, Roberto Fernández, per la mesura presa i per demanar que les facultats lleidatanes no tinguin activitat durant la jornada electoral.

De moment, l'equip directiu universitari no ha donat resposta a les peticions i es manté en la idea d'obrir la universitat atès que, segons es va argumentar, només tres espais dels equipaments de la UdL serviran com a centres electorals, un fet que no afectarà, segons considera, el funcionament de les classes.

La mesura presa per l'executiu de Fernández contravé la recomanació que va fer el Consell Interuniversitari de Catalunya, que va apuntar que seria més convenient que les universitats no estiguessin obertes durant el dijous 21 de desembre, un apunt que ha estat secundat per la Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.