La Paeria rebutja demanar la llibertat dels presos polítics

El PSC, PP, i Ciutadans han votat en contra d'una moció presentada per les formacions independentistes i els comuns

Àngel Ros, alcalde de Lleida.
Àngel Ros, alcalde de Lleida. | ACN
Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat el 25 de novembre a la 1:19h
El ple de l'Ajuntament de Lleida ha rebutjat aquest divendres una moció que demanava la llibertat dels "presos polítics catalans" presentada per PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida, amb els vots en contra de Partit Popular, Ciutadans i l'equip de govern del PSC.

La segona moció, presentada per l'equip de govern del PSC, demanava l'aplicació d'una solució que permeti la sortida de la presó dels consellers "de l'anterior Govern" i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "amb tot el respecte a l'Administració de Justícia i a la independència del Poder Judicial".

El text qualificava de "no proporcionals" la decisió de la jutge d'enviar-los a presó "incondicional, amb caire cautelar i sense sentències fermes", així com "determinades accions policials de l'1-O". El PSC s'ha quedat sol i la resta de grups ha votat en contra de la moció. Només el PP s'ha sumat als socialistes votant a favor del primer punt, que defensava la necessitat que "la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya" s'hauria de basar "en el diàleg, la cooperació i un treball permanent al servei de la ciutadania, dins el marc de les lleis".   

El PSC, en canvi, sí ha compartit el posicionament a favor de PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú en una moció en defensa de l'escola catalana que ha estat rebutjada pel PP i Cs, tal com ha informat el consistori lleidatà en un comunicat.

Els regidors han finalitzat la sessió plenària, que ha durat nou hores, guardant un minut de silenci per les més de 270 víctimes de l'atemptat terrorista en una mesquita d'Egipte a petició de l'alcalde Ángel Ros, que també ha convidat als presents a participar en l'acte de rebuig a la violència, que tindrà lloc aquest dissabte a les dotze del migdia a la plaça Paeria.