El Consorci del Museu de Lleida presenta un escrit per retenir les peces de Sixena

El director de l'equipament lleidatà reclama amb urgència a l'Audiència d'Osca que es pronunciï sobre la nul·litat de les compravendes

Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:55h
Imatge del director del Museu de Lleida
Imatge del director del Museu de Lleida | ACN
El Consorci del Museu de Lleida ha presentat aquest dijous un escrit d'al·legacions al jutjat 1 d'Osca per defensar els interessos catalans en el cas Sixena, després que l'Estat, en aplicació de l'article 155, donés l'ordre a la Generalitat de no presentar recurs.

La intenció del Consorci amb aquest escrit és tirar enrere el requeriment del jutjat al Ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, perquè doni compliment a les resolucions judicials provisionals i lliuri a l'Aragó de les 44 obres d'art en litigi que segueixen al Museu de Lleida. Tot i això, cal recordar que el jutjat 1 d'Osca va rebutjar que el Consorci pregués part en aquest plet i, per tant, el més probable és que rebutgi aquestes al·legacions.

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, no descarta aquesta possibilitat però insisteix que el Consorci sempre ha presentat al·legacions i que l'Audiència d'Osca sí que els reconeix com a part. Giralt recorda que ja van presentar un escrit d'al·legacions, a finals de setembre, a l'Audiència explicant quin són els arguments per considerar que la sentència de primera instància de fa dos anys i mig que declara nul·les les compravendes de les obres per part de Catalunya "no és encertada". Aquesta sentència també està recorreguda per la Generalitat i per tot això, Giralt ha assegurat que "necessitem amb més urgència que mai que l'Audiència es pronunciï".