Baralla

Una noia declara que va perdre el fill que esperava pels cops d'una baralla a Agramunt

El metge que l'avalua assegura que la causa de l'avortament és compatible amb l'agressió i l'acusat nega haver agredit ningú

per Redacció , 24 de novembre de 2017 a les 01:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una noia embarassada d'unes cinc setmanes ha assegurat que va perdre el fill que esperava pels cops a l'abdomen que li va propinar un home durant una baralla en un pub d'Agramunt (Urgell). Ho ha declarat durant el judici que ha tingut lloc aquest dijous a l'Audiència de Lleida. L'amiga que l'acompanyava el dia dels fets, el 30 de març de 2014, també ha declarat que va veure com aquest acusat colpejava la noia embarassada tant a la cara com a la panxa. La fiscalia demana per a aquest home tretze anys de presó per un delicte de lesions i un delicte d'avortament.

Aquest acusat ha negat haver agredit ningú i ha assegurat que l'únic que va fer a la noia va ser "apartar-la" perquè "em volia propinar una bufetada". La fiscalia també demana set anys de presó a un altre home a qui acusa d'un delicte de lesions en considerar que va apallissar, juntament amb l'altre acusat, la parella de la noia quan va intentar defensar-la. Aquest altre acusat ha negat els fets i ha assegurat que no va colpejar ningú. Segons ha declarat el metge que va avaluar la noia dies després dels fets, la causa de l'avortament és compatible amb l'agressió patida. "No es troba cap altra explicació com a desencadenant ja que no es va detectar cap alteració morfològica a la placenta". El judici s'ha suspès i continuarà un altre dia, a petició de les acusacions, perquè un dels testimonis no s'ha presentat.


Totes les persones que han declarat aquest dijous han coincidit que la baralla es va iniciar perquè l'acusat de lesions discutia verbalment amb l'amiga de la jove embarassada i que arran d'aquest enfrontament s'hi van afegir l'altre home, acusat també d'avortament, i la noia que va perdre el fill. A partir d'aquí les versions de com va evolucionar la baralla varien.

Segons les noies, els dos acusats les van agredir físicament, sobretot un d'ells (l'acusat d'un delicte d'avortament), qui va propinar cops de puny i puntades de peu primer a una i després a l'altra. Segons els acusats, en canvi, ells no van agredir ningú tot i que reconeixen que van discutir verbalment amb les noies a qui retreien el comportament d'uns amics seus.


A més, els dos homes també estan acusats de lesions per haver propinat cops de puny i puntades de peu per tot el cos a la parella de la noia embarassada fins a deixar-lo inconscient. Tots dos neguen haver-lo pegat. El noi, però, els reclama una indemnització perquè assegura que, com a conseqüència de la pallissa, té una lesió al canell de la mà dreta que li impedeix treballar. El metge que el va avaluar, però, considera que la lesió a la mà és fruit d'haver colpejat ell mateix "alguna cosa".

Està previst que el judici continuï un altre dia ja que no ha comparegut, tot i estar citat, la parella de l'altra noia agredida. Les acusacions han demanat l'ajornament en considerar important la seva declaració.


A més de les penes de presó, el ministeri públic sol·licita que els acusats indemnitzin conjuntament l'home agredit amb 117.000 euros per les lesions i la incapacitat produïda. Pel que fa a l'agressió a la dona, la fiscalia sol·licita que un d'ells la indemnitzi amb 900 euros per les lesions i l'altre amb 22.900 euros per les lesions, les seqüeles i l'avortament.

 

Participació