El govern espanyol «elimina» la comarca de la Noguera després de l'aplicació del 155

Tres comarques desapareixen del BOE

El mapa comarcal de Catalunya.
El mapa comarcal de Catalunya. | Vicenç Vives
Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:20h
La intervenció per la força de l'autonomia de Catalunya amb l'article 155 està tenint conseqüències a l'administració. Des de l'aplicació de la mesura des de Madrid, totes les ordres dels departaments de la Generalitat s'han de publicar en castellà al Butlletí Oficial de l'Estat. Precisament, en una publicació d'aquesta setmana, el BOE va més enllà i rebateja tres comarques catalanes. 

La Garrotxa, la Noguera i el Maresme no apareixen en el llistat de les més de 40 comarques, però en canvi s'anomenen tres absolutament desconegudes: Breña, Nogal i Marisma. En el document, que detalla l'aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per als serveis integrals d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

L'ordre, signada per la ministra de Treball, Fátima Báñez, apareix al BOE com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, així com totes les altres que fins ara publicava el DOGC.

Llistat de comarques publicat al BOE amb les tres comarques canviades Foto: NacióDigital