Endesa finalitza la reforma tecnològica del centre de transformació de Guissona

Les obres han costat 29.000 euros

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a la 1:43h
Endesa ha invertit 29.000 euros en la reforma tecnològica del centre de transformació de Guissona (Lleida) amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 3.300 clients repartits entre aquest municipi i els de Massoteres i Torrefeta i Florejacs.

L'actuació ha consistit a canviar els elements de maniobra convencionals del centre per unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar i que incorporen elements de característiques especialment aïllants, la qual cosa les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució, ha informat aquest dimecres la companyia en un comunicat.

Ara el centre de Guissona gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, que obligaven a realitzar talls temporals del servei als clients quan es manipulaven.

La reforma ha suposat deixar el centre de transformació a punt per dotar-lo a curt termini amb equips d'actuació remota. Un sistema de comunicacions permetrà accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del Centre de Control que la companyia té en Barcelona.