El president del TSJC diu que que hi ha jutges que han demanat marxar de Catalunya a causa del procés

Explica que de moment és tracta només de "comentaris" i que espera que finalment no demanin oficialment el trasllat

Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:14h
Jesús Maria Barrientos, president del TSJC
Jesús Maria Barrientos, president del TSJC | ACN
El president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, ha dit que hi ha jutges que han expressat la seva voluntat de demanar el trasllat de Catalunya a causa del procés independentista.

"L'escenari que hem viscut els últims mesos fa que ens hagin arribat peticions de companys per marxar fora tot i que no tenim dades", ha explicat Barrientos. Més tard ha volgut deixar clar que, de moment, només es tracta de comentaris a causa de la situació de "tensió" i "inquietud personal" i que espera que finalment aquest escenari no es doni i no demanin oficialment el trasllat ja que "és important mantenir un planter fix".

Ho ha dit aquest dimarts a Lleida, on ha presidit la reunió de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per altra banda, Barrientos, preguntat pels periodistes, ha qualificat de "lamentables", des del punt de vista humà, els comentaris a les xarxes socials que celebraven de la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza. "A nivell judicial, podrien tenir conseqüències penals en funció del seu contingut, però en tot cas correspon al fiscal decidir-ho", ha puntualitzat.