Les Borges analitzarà el paper de les fires com a motor econòmic

Serà en el 24è Congrés de Fires de Catalunya que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre

Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:31h
Imatge de la Fira de Sant Josep de Mollerussa
Imatge de la Fira de Sant Josep de Mollerussa | Arxiu
El Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques serà l'escenari els dies 22 i 23 de novembre de la 24a edició del Congrés de Fires de Catalunya. Aquesta nova trobada anual de les fires catalanes, on es posarà en relleu el paper dels diferents certàmens firals com a motor de l'economia catalana, arriba enguany marcada per la situació política de Catalunya i davant les eleccions convocades pel 21 de desembre.

Entre els eixos principals del programa del congrés hi haurà la formació dels professionals i la posada en comú de diferents aspectes firals del dia a dia en l'organització de fires, combinada amb la participació de ponents com ara Xavier Graset, Pablo Foncillas o Genís Roca. Durant la trobada es presentaran diferents eines com ara enquestes o aplicacions informàtiques per facilitar la feina dels organitzadors de fires i també es debatrà sobre un nou model de fires-mercat d'artesania o en relació amb la legislació i normativa en instal·lacions temporals.
 
L'organització del certamen ha programat diferents ponències, tallers i debats per tal que els participants puguin compartir experiències i debatre sobre temes d'interès per als sector firal. En el marc del 24è congrés el món digital tindrà una presència important.

Així, el Departament d'Empresa i Coneixement presentarà eines pròpies per facilitar la feina dels organitzadors de fires en el camp de les enquestes, mentre la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) donarà a conèixer eines que ha desenvolupat, com el programa informàtic de gestió per l'estalvi de temps en els processos i una millor execució de la fira. Aquests aspectes més concrets, i d'altres com nou model de fires-mercat d'artesania, o legislació i normativa en instal·lacions temporals, es combinaran amb ponències a càrrec de Xavier Graset, Pablo Foncillas o Genís Roca, entre altres.

El congrés arrencarà el dimecres 23 a les 10 hores amb l'acte d'inauguració, que comptarà amb la participació de la directora general de Comerç del Departament d'Empresa i Coneixement, Montserrat Vilalta; de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i del president de la FEFIC, Ramon Ferrando. El periodista Xavier Graset serà l'encarregat de la conferència inaugural amb el títol "Com mantenir el bon humor a l'organització d'una fira".