ENQUESTA Canvis importants al Parlament després del 21-D, segons una enquesta d'«El Periódico»

ERC guanyaria les eleccions amb 38 diputats i la majoria absoluta independentista es conservaria | Junts per Catalunya, C's i PSC empatarien a 25 escons

Imatge de l'hemicicle del Parlament
Imatge de l'hemicicle del Parlament | Josep Maria Montaner
Redacció
19 de novembre del 2017
ERC guanyarà les eleccions el proper 21-D, segons una enquesta que ha publicat aquest diumenge El Periódico. La formació que lidera Oriol Junqueras obtindria entre 37 i 38 escons i consumarà, d'aquesta manera i per primer cop al Parlament, el sorpasso al PDeCAT, que amb la candidatura Junts per Catalunya obtindrà entre 24 i 25 representants i es quedarà com a segona força empatat amb C's.

El partit d'Inés Arrimadas aconseguirà al voltant de 25 i 25 cadires, per bé que no arribaria a frenar la majoria absoluta independentista, que es conservaria per la mínima si es sumen els escons de la CUP, que el rotatiu indica que n'aconseguirà entre 7 i 8. El PSC de Miquel Iceta pujarà notablement i obtindria entre 24 i 25 parlamentaris mentre que el PP de Xavier Garcia Albiol arribarà als 7 diputats i quedaria com a darrera força. Per la seva banda, Catalunya En Comú es queda en una forquilla de 9-10 diputats.

​L'enquesta, que ha estat realitzadadesprésde l'aplicació del155ila convocatòriad'eleccions.