Maza sera enterrat sense que se li faci l'autòpsia

L'ambaixador espanyol a l'Argentina diu que no és "necessari"

José Manuel Maza, en una foto d'arxiu
José Manuel Maza, en una foto d'arxiu | Europa Press
Redacció
19 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:25h
José Manuel Maza, el fiscal general de l'Estat, va morir aquest dissabte als 66 anys després de patir una greu infecció quan estava a Buenos Aires, segons va confirmar el govern espanyol. Estava ingressat a l'UCI d'una clínica de la capital argentina i patia una infecció generalitzada que li va afectar un dels ronyons.

El cos de Maza serà repatriat a Espanya aquest dilluns, en un vol regular, i llavors es procedirà al seu enterrament. No se li farà cap autòpsia, segons ha explicat l'ambaixador espanyol a Argentina, Javier Sandomingo, tal com recull el diari El Español. 

El diplomàtic ha reiterat que la causa de la mort és "natural" i s'ha produït en un hospital. "No és necessari", ha conclòs davant els mitjans de comunicació.

En termes de medicina legal i forense, segons fonts mèdiques consultades pel rotatiu, qualsevol mort sobtada s'ha de qualificar de "sospitosa", fins que les evidències clíniques diguin el contrari. "El centre hospitari, en aquest cas, haurà d'aportar les proves", apunten.