La Guàrdia Civil també atribueix al veí de Tremp un delicte de revelació de secrets

La detenció de Manel Riu s’inclou en el marc de l’anomenada «operació Dignity» del cos policial | El trempolí ha rebut una gran quantitat de mostres de suport en les últimes hores

17 de novembre del 2017
Manel Riu durant la jornada de defensa del referèndum a l’Escola Valldeflors de Tremp
Manel Riu durant la jornada de defensa del referèndum a l’Escola Valldeflors de Tremp | ACN
La Guàrdia Civil ha confirmat avui la detenció de Manel Riu, el veí de Tremp que ahir va ser detingut i traslladat a comissaria, acusat d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran dels seus comentaris a les xarxes socials on denunciava la violència policial. El cos armat ha detallat que la detenció de Riu s’inclou dins de la que han anomenat operació “Dignity” i que a part del delicte d’odi, al denunciat se li atribueix també el de revelació de secrets. 

Segons la versió del cos policial, el 7 d’octubre agents de servei la Guàrdia Civil van ser objecte “d’insults i amenaces” per part de Riu, que també va publicar al seu perfil de Facebook diversos comentaris, tal i com afirmen, “dirigits a promoure i incitar l’odi i hostilitat contra el col·lectiu de la Guàrdia Civil”. Aquesta explicació confirma les sospites del denunciat, que ahir avançava a Pallars Digital que aquella discussió podria ser l’origen de la denúncia. 

La Guàrdia Civil ha explicat que l’operació “Dignity” es va iniciar arran del referèndum de l’1 d’octubre amb l’objectiu d’investigar fets que podrien ser constitutius de delicte a la demarcació de Lleida. A banda de Riu, s’hi han fet tres detencions més: un veí de Lleida i una veïna d’Albatàrrec. A més, i també relacionat amb l’operació “Dignity”, el Jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell investiga vuit professors de tres escoles de la capital alturgellenca pel tractament que van fer a classe dels fets de l'1-O.

Allau de suport a les xarxes

Manel Riu ha rebut en les darreres 24 hores una munió de missatges de recolzament per part dels seus seguidors però també de desconeguts que li han volgut mostrat el seu suport davant l’experiència que va viure ahir. El cas ha estat comentat durant tota la jornada de divendres en tertúlies, mitjans de comunicació i entre la població. Tant és així que fins i tot el president Puigdemont n'ha fet una piulada des de Brussel·les.