Denunciat un professor lleidatà per incitació a l’odi a les xarxes socials

La Guàrdia Civil se l’ha endut a declarar, aquest dijous al matí, arran d’unes publicacions a Facebook | Manel Riu, de 52 anys, és professor de llengua i literatura castellanes a l’Institut de Tremp

El trempolí Manel Riu en imatge d’arxiu
El trempolí Manel Riu en imatge d’arxiu | Cedida
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:49h

El trempolí Manel Riu en imatge d’arxiu. Foto: Cedida


La Guàrdia Civil s’ha endut a declarar aquest dijous al matí un veí de Tremp, Manel Riu, per un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran dels seus comentaris a les xarxes socials, on darrerament s’ha mostrat crític amb l’actuació policial espanyola de les últimes setmanes a Catalunya. Riu, de 52 anys, és professor de llengua i literatura castellanes a l’Institut de Tremp.

La policia judicial s’ha presentat aquest matí al seu lloc de treball i se l’ha endut sota l’acusació d’incitació d’odi a les xarxes, en concret, a Facebook i a “blogs”. Posteriorment l’han conduit a comissaria on, acompanyat d’un advocat, s’ha acollit al seu dret a no declarar davant la Guàrdia Civil i fer-ho davant el jutge si aquest el cita a declarar. El propi Manel Riu ho ha fet públic aquesta tarda a través de les xarxes socials. 
 
Riu ha explicat en declaracions a Pallars Digital que desconeix qui és el denunciant. Tampoc li han concretat per quines publicacions se l’acusa. No obstant, creu que la denúncia parteix d’uns fets que van tenir lloc el 7 d’octubre, sis dies després del referèndum, en una benzinera de Tremp. Allà, després de coincidir amb agents de la Guàrdia Civil, Riu els va recriminar la seva actuació el dia 1 d’octubre i els va dir que portaven l’uniforme de la “vergonya”. L'acusat en va fer una publicació a Facebook. 
 

Publicació de Manel Riu al Facebook el passat dia 7 d’octubre. Foto: Facebook


Riu ha assegurat que no té por i creu que això és, precisament, el que vol fer la policia espanyola amb aquest tipus d'actuacions. “Estan anant a per totes i el que intenten és fer por als ciutadans”, ha reblat. Riu creu que busquen que la gent “no s’atreveixi a parlar o a opinar”.