Sindicats de la policia espanyola defensen que no calia actuar l'1-O

Els representants dels agents critiquen l'operatiu policial desplegat a Catalunya per impedir el referèndum

Càrregues policials en un col·legi electoral
Càrregues policials en un col·legi electoral | Sofia Cabanes
Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:08h
La intervenció de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil per impedir la celebració del referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre va causar gairebé un miler de ferits. Una repressió a tort i a dret que ha travessat fronteres i ha aixecat molta polseguera a escala internacional. Ara, un mes i mig després, El Sindicat Unificat de Policia (SUP) i la Confederació Espanyola de Policia (CEP) de la Policia Nacional critiquen l'operatiu desplegat en els col·legis electorals i apunten que "potser no calia actuar".

Els representants sindicals assenyalen a Betevé que la coordinació "no va funcionar en cap moment", es va actuar tard i es va organitzar de forma matussera. Consideren que "potser no calia desplegar tants agents" i destaquen que l'acció s'hauria d'haver fet abans, el divendres, tancant els col·legis electorals, els quals "ja es coneixien". ​Sebastian Hernández, secretari general del CEP, remarca que va ser una acció de poca destresa no treure la policia abans al carrer perquè es podrien haver evitat "les imatges d'acció de força policial" que han acabat fent la volta al món.

"No feia falta actuar, perquè ja s'havia declarat il·legal, aleshores el fet de votar era indiferent, si votaven o no votaven, o anaven a dinar al camp, no importava", confessa Antonio Granados, portaveu del SUP, qui també deixa caure en els micròfons de la televisió barcelonina que les imatges de repressió policial van alimentar l'argumentari independentista.