«Qui l'ha dit més grossa?»: a la recerca de les pitjors difamacions contra l'escola catalana

La Plataforma per la Llengua activa un web per tal de votar quin polític, escriptor o periodista l’ha dita més grossa contra el sistema educatiu català

Cartell de la campanya de Plataforma per la Llengua
Cartell de la campanya de Plataforma per la Llengua | Plataforma per la Llengua
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:28h

Cartell de la campanya de Plataforma per la Llengua. Foto: Plataforma per la Llengua


Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya per posar de relleu les difamacions amb què s'està atacant l'escola catalana. Amb aquest objectiu, l'ONG ha posat en marxa la pàgina web estimoelcatala.cat, on es pot votar quin polític, escriptor o periodista ha fet ha fet les difamacions més agressives contra el sistema educatiu català. 

En un comunicat, Plataforma per la Llengua destaca el reconeixement que el sistema d'ensenyament de Catalunya ha rebut a nivell internacional, considerat com un dels models escolars en societats multilingües. L'entitat vol donar a conèixer els arguments pels quals l’escola catalana ha resultat ser un model d’èxit i anima els ciutadans a participar en una votació per a escollir la persona que "l’hagi dita més grossa" sobre el sistema educatiu català.

Així, a través del portal, recull alguns exemples dels atacs que ha rebut el sistema educatiu català per part d’alguns polítics com el líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, el president de Ciutadans, Albert Rivera, o el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis. "No és admissible que a la majoria de l’escola pública de Catalunya s’eduqui els nens per a odiar Espanya"; "El sistema d’immersió obligatòria és una anomalia que no existeix en cap altre lloc d’Europa i que limita la formació"; o: "Allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l’aldea", són algunes de les afirmacions que polítics i altres personalitats han etzibat contra l’escola catalana, segons recull Plataforma per la Llengua.

Des de l’ONG del català es farà arribar el document "La immersió lingüística. Un model eficaç i exitós" a aquell personatge que més votacions rebi per haver atacat l’escola catalana.
 

Concentració en defensa de l'escola catalana a Vic Foto: Josep M. Montaner