Els pares de Nadia van recaptar 1,1 milions en comptes bancaris

El jutge acaba la instrucció de la presumpta estafa dels pares de la menor

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:47h
Els pares de Nadia, amb la nena
Els pares de Nadia, amb la nena | Arxiu
El Jutjat d'Instrucció 1 de La Seu d'Urgell ha donat per finalitzada la instrucció de la causa dels pares de Nadia, Fernando i Margarita, investigats per estafa a donants que van aportar diners per a tractaments d'una suposada malaltia de la nena i que, segons la conclusió dels Mossos d'Esquadra, haurien recaptat 1.111.317,55 euros a través de comptes bancaris, desconeixent-se la quantitat recaptada en efectiu.

D'aquesta quantitat únicament queden 313.748 euros bloquejats en comptes bancaris, és a dir, tots dos progenitors, van disposar de 792.417,16 euros, segons l'acte del jutge d'aquest dilluns en el qual sol·licita a la Fiscalia, a les dues acusacions particulars i les dues defenses que es pronunciïn sobre la valoració dels indicis amb l'escrit d'acusació o sol·licitin l'arxiu de les diligències.

Els investigats es van servir de la seva filla menor, diagnosticada de Tricotiodistròfia, per recaptar fons amb l'excusa de ser destinats al tractament de la mateixa i, per a això, van acudir en multitud d'ocasions a diferents programes de televisió, van concedir entrevistes a diaris i van arribar a fer servir la seva filla en actes benèfics amb públic en directe.

Segons el jutge, en cadascuna d'aquestes ocasions l'argument per sol·licitar donacions era diferent i només conservava un punt en comú: "La seva falsedat". Les perquisicions han determinat que els diners d'aquests comptes es dedicava a pagar despeses en supermercats, ferreteries, centres comercials, hotels, restaurants i un altre tipus de botigues, així com una varietat de despeses ordinàries.