Tres avions sortiran de l'aeroport d'Alguaire cap a Brussel·les per la manifestació independentista

Els han contractat els CDR de Lleida a dues companyies aèries, una de polonesa i l'altra de txeca, i dos ja estan plens mentre que encara queden places al tercer

Imatge d'una mobilització independentista
Imatge d'una mobilització independentista | Adrià Costa
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat el 15 de novembre a les 9:47h
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida han contractat tres avions per connectar l'aeroport de Lleida-Alguaire amb Brussel·les el proper 7 de desembre i desplaçar així persones a la manifestació que tindrà lloc a la capital europea sota el lema "Omplim Brussel·les". 

Les aeronaus s'han contractat aquest dimarts al migdia a Barcelona a dues companyies polonesa i txeca i de moment ja n'hi ha dos de plenes mentre que la tercera encara disposa de places. Els organitzadors no descarten contractar un quart avió si hi ha demanda de places en els propers dies. La sortida serà el dia 7 a les set del matí i la tornada el mateix dia a les set de la tarda des de l'aeroport de Brussel·les amb arribada a les nou del vespre a Lleida-Alguaire.

Jordi Alsina, del CDR Zona Alta de Lleida ha explicat que els 3 avions que s'han contractat tenen capacitat per a 189 places i que per tant es mobilitzaran prop d'unes 600 persones des de l'aeroport de Lleida-Alguaire. En aquest sentit, ha afegit que el preu de viatge s'ha fixat finalment en 406 euros l'anada i la tornada el mateix dia.

Alsina ha destacat que s'han vist sorpresos "gratament" per l'èxit de la proposta de contractar avions des de l'aeroport de Lleida-Alguaire per anar a Brussel·les i ha assegurat que no només és gent de Lleida la qui ha reservat vol sinó també d'altres punts de Catalunya i Andorra. En aquest sentit, Alsina ha assenyalat que tot i ''els entrebancs'' que creien que es trobarien a l'hora d'organitzar un desplaçament d'aquestes característiques, quan ho han anat desenvolupant i han explicat els motius pels quals ho volien fer s'han trobat més facilitats que problemes.