Arran Lleida denuncia una «persecució» del govern de la Paeria

El col·lectiu independentista assegura que l'Ajuntament de Lleida no ha atès les peticions dels joves que van ser mulats per enganxar cartells

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:14h
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra | Àlvar Llobet
La plataforma independentista Arran ha denunciat una persecució política per part del govern de la Paeria de Lleida per una denúncia que va ser interposada contra cinc joves de l'organització. El col·lectiu assegura que fa quatre mesos es van multar cinc nois amb una sanció de més de 500 euros per empaperar quatre cartells en un contenidor abandonat. A conseqüència d'aquests fets, l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista va interposar diversos recursos contra l'Ajuntament de Lleida.
 
En les al·legacions presentades es va posar de manifest que s'havien tramitat cinc denúncies contra els joves quan només un d'aquests joves estava col·locant els cartells. En aquest sentit, Arran rebutja un agreujant a la multa amb l'excusa que la Guàrdia Urbana va interceptar 118 cartells als joves que suposadament també haurien estat penjats en llocs no autoritzats, malgrat que aquests no havien estat penjats, no disposaven de cola per fer-ho i desconeixien si la intencionalitat era penjar els cartells en llocs no autoritzats.
 
El col·lectiu assegura que l'Ajuntament de Lleida no ha atès cap de les peticions i ha insistit amb la intenció de fer efectiva la sanció a cinc joves. Finalment, doncs, després de fer efectiu el pagament de la sanció administrativa, Arran Lleida denuncia que el comportament de la Paeria i en concret de la regidora Montse Parra "només respon a una voluntat de persecució política amb una multa del tot inacceptable i desorbitada".