​El pla de la policia espanyola per assaltar el Parlament

La revista “Interviú” revela les intencions del govern espanyol per detenir Puigdemont

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:06h
El dia que el Parlament va declarar la República catalana
El dia que el Parlament va declarar la República catalana | Josep M. Montaner
L'1 d'octubre, Carles Puigdemont va declarar la independència de Catalunya, i uns segons més tard la va suspendre a l'espera de noves converses. Uns dies més tard, però, es va declarar la República catalana.

Si Puigdemont s'hagués atrinxerat a dins del Parlament amb els seus consellers, uns tres-cents agents de sis unitats d'elit de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil haurien entrat pel parc de la Ciutadella, per les clavegueres i haurien baixat des d'helicòpters per prendre l'edifici i detenir el president.

Aquest era el pla C, una de les tres opcions possibles que es consideraven des del Ministeri d'Interior. Així ho constata la revista Interviú, en un extens reportatge publicat aquesta setmana.

La policia espanyola tenia informacions que seguidors independentistes, si es declarava la DUI, muntarien una acampada permanent al parc de la Ciutadella per defensar el Parlament i que el Govern es quedaria a dins. 

Una de les fonts coneixedores del pla, l'explica així: “S'hauria entrat per terra, aire i subsol”. Per terra, se n'ocuparien “cinc grups de la Unitat d'Intervenció Policia” (cada grup amb cinquanta efectius), que deixarien l'entrada del Parlament “neta” de possibles manifestants i facilitarien l'entrada d'efectius dels GAR (Grups d'Acció Ràpida) de la Guàrdia Civil.

Tot i que aquest pla va estar a sobre la taula, mai es va arribar a plasmar-ho en un paper, asseguren altres fonts.