ERC demana a Ros que detalli les ajudes als mitjans perquè sospita que se'n donen més de les previstes

Els republicans asseguren que esperen aquesta informació des de fa gairebé dos anys

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:41h
Ros i Vega, en una imatge d'arxiu
Ros i Vega, en una imatge d'arxiu | Àlvar Llobet
El grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria ha reclamat a l'alcalde de Lleida que els lliuri tota la informació referida a la partida de despeses de Comunicació i Difusió. Els republicans sospiten que s'hi destinen més diners dels que figuren als contractes amb les empreses de comunicació i exigeixen a l'alcalde total transparència en aquesta despesa.

Carles Vega, president d'ERC-Avancem, recorda a Ros que està esperant aquesta documentació des de principis del 2016, "fins i tot hi ha una resolució de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la informació Pública (GAIP) que obligava al Govern del consistori a presentar aquesta documentació abans del 31 de juliol d'enguany, documentació que encara no se'ns ha facilitat. Per tant, no entenem tant secretisme a no ser que no s'estiguin fent bé les coses i se'ns vulgui amagar alguna cosa" apunta el regidor.

Vega recorda que les resolucions de la GAIP són vinculants i s'haurien de complir dins dels terminis que la comissió fixa. "Ja fa mesos que denunciem la manca de transparència de l'equip de govern municipal i el seu poc interès real en el tema. Portem més de sis mesos de retard esperant els resultats de les auditories a les empreses concessionàries, per culpa que no han lliurat tota la documentació que se'ls ha requerit i que havien de fer efectiva abans de finalitzar l'estiu, i encara és hora que sentim l'alcalde reclamant-los-la", lamenta Vega.