La mobilització unionista de Lleida congrega unes 200 persones

Els manifestants s'han concentrat al davant de la subdelegació del govern espanyol

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 2:39h
Imatge de la mobilització de Lleida
Imatge de la mobilització de Lleida | ACN
La mobilització unionista convocada aquest diumenge a la tarda a Lleida ha congregat unes 200 persones, que s'han concentrat davant de la subdelegació del govern espanyol i han fet una marxa a peu fins a la caserna de la Guàrdia Civil al barri del Secà de Sant Pere. Ha estat una manifestació sorollosa però sense incidents. Com ja va sent habitual a les mobilitzacions per defensar la unitat d'Espanya la consigna que més s'ha repetit ha estat la que demana l'empresonament de Carles Puigdemont.

També moltes proclames a favor de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. De fet, molts dels concentrats han aprofitat per fer-se fotos amb els agents que custodiaven la porta de la subdelegació. La mobilització d'aquest diumenge s'ha difós per les xarxes socials i ha reunit la meitat de les persones que es van concentrar fa 15 dies a la plaça de la Paeria convocades per Societat Civil Catalana. La de Lleida ha estat la darrera de les concentracions espanyolistes organitzades aquest cap de setmana en diferents punts del país com Girona, Reus i Manresa.

La concentració ha començat a les 17h davant la subdelegació del govern espanyol, a la Rambla de Ferran de Lleida. Poc després de dos quarts de sis bona part dels congregats han iniciat una manifestació fins a la caserna de la Guàrdia Civil, on han continuat cridant càntics a favor de la unitat d'Espanya i de les forces policials espanyoles fins passades quarts de set de la tarda. A banda de la cançó 'Y Viva España' de Manolo Escobar, que ja s'ha convertit en un clàssic de les mobilitzacions unionistes, també s'ha fet sonar repetidament l'himne de la Benemèrita.

Un dels manifestants, el Ramon, ha assegurat que l'unionisme ha de sortir al carrer per "evitar que una minoria arruïni el país" i ha fet una crida a participar massivament a les eleccions del 21-D per "canviar un govern que ha actuat de manera feixista i dictatorial". La Fina ha afegit que "estimo molt Catalunya però no vull separatismes" i ha qualificat d'"indecència" el que ha fet el govern de Puigdemont. La Begoña també ha insistit que ha arribat el moment que la "majoria silenciada" es manifesti "perquè es vegi que no tots els catalans som independentistes". L'Antònia ha apel·lt a defensar la unitat d'Espanya i Catalunya "sense odis ni venjances" perquè "junts ho podem fet tot i més".

La protesta l'ha promocionada el col·lectiu d'ultradreta Somatemps, que ha cridat a la mobilització amb lemes com 'Pels drets de tots els espanyols, prou mentides', 'El Segrià es queda' o 'Catalanitat és hispanitat'.

Fa dues setmanes, el 28 d'octubre, Lleida ja va viure una mobilització unionista al carrer. Aleshores unes 400 persones es van concentrar davant de la Paeria convocades per Societat Civil Catalana (SCC). L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde, Àngel Ros, juntament amb altres representants del PSC i també del PP, Ciutadans. Aquest diumenge tres regidors de Ciutadans a l'Ajuntament han participat a la concentració a títol individual. SCC s'ha desvinculat de la convocatòria d'aquest diumenge, segons ha dit a l'ACN el seu responsable a Lleida Javier García-Conde.