Marc Màrquez es corona tetracampió del món de MotoGP

El pilot de Cervera en té prou amb el tercer lloc al Gran Premi de la Comunitat Valenciana

Marc Màrquez
Marc Màrquez | Europa Press
Redacció
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:42h
El pilot català Marc Màrquez s’ha proclamat aquest diumenge campió del món de MotoGP per quarta vegada en la seva carrera després d’acabar tercer al Gran Premi de la Comunitat Valenciana. El motociclista s’ha beneficiat que el seu rival per al títol, Andrea Dovizioso, hagi caigut quan faltaven sis voltes per al final.

D’aquesta manera, el pilot de Cervera es converteix en el campió més jove de la història en aconseguir quatre títols de la categoria reina (2013, 2014, 2016 i 2017) i, amb el seu sisè campionat mundial amb els de 125cc (2010) i Moto2 (2012).

Una vegada s’han apagat els semàfors, el català ha mantingut la posició de privilegi per comandar la prova, mentre que l’italià, que sortia des de la novena posició, remuntava posicions fins a col·locar-se a prop de la roda de Jorge Lorenzo, que rodava quart.

Quan faltaven 27 voltes, a la corba 6 Àngel Nieto, el francès Johann Zarco emergia des de darrere per prendre la primera posició. Màrquez no ha volgut caure en la provicació i s’ha mantingut en la segona posició, sabent que a més, al darrere hi tenia Dani Pedrosa, que no aniria a perjudicar-lo.

Mentre Zarco i Màrquez s’intercanviaven avançaments i el pilot de Cervera salvava una caiguda gairebé segura amb el genoll, Lorenzo ha caigut i Dovizioso l’ha seguit. Amb aquests incidents s’acabaven les opcions de l’italià i es concretava el títol per a Màrquez.

Al català ja li era suficient una tercera posició per certificar el campionat. Mentrestant, Dani Pedrosa guanyava la partida a Zarco i s’emportava la setena victòria.