La llista única s'imposa entre els socis de l'ANC

L'opció de fer una gran candidatura sobiranista ha obtingut el 86% dels vots | Un terç dels afiliats ha participat en la consulta

Agustí Alcoberro a la manifestació pels presos polítics
Agustí Alcoberro a la manifestació pels presos polítics | Adrià Costa
Redacció
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 0:11h
Els socis de l'ANC han votat majoritàriament a favor d'una candidatura única en la consulta per definir l'estratègia amb vistes al 21-D. Un total de 9.922 afiliats han respost favorablement a la pregunta "Vols que l'Assemblea Nacional Catalana promogui una única candidatura del bloc sobiranista oberta a líders polítics i de la societat civil empresonats i perseguits judicialment?", fet que suposa el 86% dels vots. Per contra, 1.379 socis han votat en contra i 254 més s'han abstingut.

La consulta, que ha comptat amb la participació d'un terç dels afiliats, ha estat oberta 24 hores i s'ha tancat aquest dissabte, a les tres del migdia. L'ANC justifica el seu emplaçament a les bases perquè "les eleccions autonòmiques són a tocar". "Han estat convocades en un temps rècord i ens donen molt poc marge de maniobra. No obstant això, són una gran oportunitat per aconseguir la victòria definitiva si juguem les cartes amb seriositat i valentia", detalla.

El 21-D cal "jugar fort" per demostrar que la "voluntat majoritària" del poble català és la independència. Aquest és el posicionament del Secretariat, que ja havia apostat obertament per promoure una única candidatura del bloc sobiranista utilitzant una de les coalicions ja registrades, per tal de poder utilitzar els espais electorals com qualsevol altra candidatura. 

Els motius? Són clars. L'ANC remarca que Catalunya s'ha quedat sense líders polítics i de la societat civil i que, ara, és el moment de recuperar-los. "Podrem treure'ls si formen part d'una llista electoral i surten elegits", argumenten. A més, justifiquen que concórrer per separat és sinònim d'acceptar l'estratègia d'Espanya i "el marc autonòmic imposat". 

Una llista unitària, defensen, deixarà clar que les forces independentistes afronten aquests comicis imposats per Mariano Rajoy com un nou plebiscit. I, per últim, la unitat del bloc simbolitzarà un nou clam cap a les autoritats internacionals.