Puigdemont, sobre l'empresonament de Forcadell: «Així és la democràcia espanyola»

El president publica un tuit des de Bèlgica

Carles Puigdemont, durant una roda de premsa a Brussel·les
Carles Puigdemont, durant una roda de premsa a Brussel·les | NacióDigital
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 0:52h

Carme Forcadell, arribant al Tribunal Suprem Foto: Europa Press


El Tribunal Suprem (TS) ha permès a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, eludir la presó provisional si paga una fiança de 150.000 euros. Lluís Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó i Ramona Barrufet, en canvi, han quedat en llibertat provisional amb una fiança de 25.000 per a cada un. Tenen set dies per pagar aquesta quantitat i poder evitar l'ingrés a la presó. Joan Josep Nuet ha quedat en llibertat provisional sense fiança.

Tot i això, Forcadell passarà aquesta nit entre reixes, a Alcalá Meco, a l'espera de poder abonar demà al matí la quantitat fixada i poder sortir en llibertat. Paral·lelament, l'ANC ja ha confirmat que s'abonarà la quantitat de les fiances amb la Caixa de solidaritat.

Les reaccions en el món del sobiranisme no s'han fet esperar, totes amb un cert regust agredolç. Un dels primers a dir-hi la seva ha estat el president Carles Puigdemont, des de Bèlgica, amb un tuit on ha dit: "Carme Forcadell farà nit a la presó per haver permès el debat democràtic. Per permetre parlar i votar! Així és la democràcia espanyola"