Zoido amenaça els vaguistes de l'aturada de país

El ministre assegura que la vaga va ser un "fracàs rotund"

Tall de l'AP-7 a Vilafant
Tall de l'AP-7 a Vilafant | Josep Maria Montaner
Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:52h
El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a TVE que la vaga general de dimecres va ser un "fracàs rotund", i ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra de les acusacions de passivitat. "El dia d'ahir va ser transcendental per desemmascarar el procés sobiranista" perquè "hi va haver més consum elèctric que el mateix dia de la setmana anterior" i "el funcionament de l'activitat comercial i dels funcionaris va ser normal" tret "d'una petit seguiment a Educació", ha afirmat.

Igualment, ha advertit que els talls de carreteres i de les vies són "sabotatges" amb mètodes "violents" per part de grups "radicals" als quals "no sortirà gratis" la seva actuació i els "perjudicis" provocats. "A tots els identificats i als que puguem identificar a través de les imatges per descomptat no els sortirà gratis les actuacions que van fer ahir", ha sentenciat.

Segons Zoido, l'actuació dels Mossos "va ser molt equilibrada i atenent a la proporcionalitat que es necessitava" i, en aquest sentit, ha destacat que els Mossos van dur a terme "més de 200 intervencions" i van identificar "més de 100 persones" i no hi va haver "ni un sol lesionat". 

Igualment, ha justificat per les "conseqüències inimaginables" d'una actuació policial a les vies el fet que els agents no desallotgessin els talls de l'AP7, l'estació de Sants i la de Girona. "Quan els piquets són violents es corre el risc d'exercir violència davant els nens que havien col·locat tallant les carreteres", ha dit, i de produir "lesions greus". "Ahir no era el dia per caure en provocacions", ha sentenciat.
 

El Ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press