Centenars de persones es concentren a Lleida per demanar la llibertat dels empresonats

Els tractors tornen a protagonitzar la mobilització

Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 0:19h
Imatge de la manifestació a Lleida
Imatge de la manifestació a Lleida | Europa Press
Centenars de lleidatans, segons la Policia Local 500 persones i 137 tractors, han participat aquest dimecres en la concentració convocada per entitats sobiranistes 'per l'aturada del país' en defensa de les institucions catalanes i els empresonats: els exconsellers i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els assistents s'han concentrat davant de la Delegació de la Generalitat a Lleida i han cridat consignes com "Llibertat presos polítics", "Vaga general" i "Visca la República". Al final de l'acte, que ha acabat amb el cant d'"Els Segadors", un grup de manifestants encapçalat per dirigents d'ERC s'ha dirigit cap a la Subdelegació del Govern central, a la plaça La Pau, on s'ha reforçat la presència policial.

"Fora, fora la bandera espanyola", "Fora els feixistes dels nostres carrers", "Fora les forces d'ocupació" i "Ros dimissió".

En arribar a la Subdelegació, els participants han donat dues voltes a l'edifici i davant un nombrós grup d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional els participants han cridat "Un nacional un criminal", "Independència", "Visca la república", o "Viva Bèlgica", entre altres consignes.