Llibertat amb càrrecs per als professors de La Seu d'Urgell investigats per incitació a l'odi

Els directors de les escoles La Salle mostren el seu suport als mestres a la porta del jutjat

Els professors han declarat aquest dimarts
Els professors han declarat aquest dimarts | ACN
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:13h
El Jutjat d'Instrucció 1 de La Seu d'Urgell (Lleida) que investiga vuit professors del municipi per un presumpte delicte d'incitació a l'odi per comentaris en tres centres educatius sobre les càrregues policials en el referèndum de l'1 d'octubre, anul·lat pel Tribunal Constitucional, els ha deixat en llibertat amb càrrecs després de prendre'ls declaració aquest dimarts.

El jutge no ha acordat cap altra diligència ni mesures cautelars i la investigació contínua, ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els vuit professors dels centres Albert Vives, Pau Claris i La Salle mantenen la condició d'investigats en la causa oberta arran d'onze denúncies de particulars, entre elles la d'una parella de guàrdies civils, pares d'un nen que assisteix a les classes d'un dels centres.

Els professors han rebut mostres de suport a la porta dels jutjats, entre ells de l'Associació de Mestres, la Federació de Mares i Pares de Catalunya, la Marea groga i el sindicat Ustec-STEs. A la porta del jutjat han acudit els 25 directors de les escoles La Salle de tot Catalunya per donar suport a la directora del centre de La Seu d'Urgell i mostrar el seu rebuig al procés judicial.

El director de la Xarxa d'Obres Educatives a La Salle Catalunya, Jordi Jover, ha explicat la raó per la qual els directors han acudit a La Seu: "Hem vingut a donar suport a la directora de l'escola i per extensió a tota la comunitat educativa de La Seu en aquest moment, fet al qual nosaltres no estem habituats". "Nosaltres estem per fer classes, educar, per treballar cada dia, per treballar per la pau, la solidaritat i la justícia i res més, perquè els alumnes siguin feliços anant a escola", ha agregat.