La policia espanyola desplaçada a Catalunya comença a tornar a casa

Interior atribueix “el relleu” a un descans mentre que una associació de guàrdies civils considera acabat el servei

Càrregues policials a Girona l'1-O
Càrregues policials a Girona l'1-O | Carles Palacio
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:12h
Els agents de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre han començat a tornar gradualment a casa seu. El Ministerio de l'Interior ha iniciat la “segona fase de relleus per al descans dels efectius comissionats a Catalunya”, tal com explica en una nota.

Segons Interior, després de l'aplicació de l'article 155 i des del punt de vista de la seguretat, tots els departaments de la Generalitat tenen coberts els serveis necessaris. I emfatitza, al comunicat, que “la normalitat” ha tornat “molt especialment” al cos dels Mossos d'Esquadra.

Des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), però, contradiuen el que diu Interior, segons recull el diari El Confidencial. Segons l'entitat, es tracta d'un fi de comissió i no d'un descans, amb la qual cosa es dona per finalitzada la seva tasca a Catalunya.

L'AUGC celebra la tornada a la normalitat dels seus companys, que han estat més d'un mes fora de casa, en condicions força deficients, tal com han explicat en alguna ocasió els mateixos agents.

Interior té previst que la policia espanyola, tot i que amb menor presència, continuï a Catalunya, almenys fins a la celebració de les eleccions del 21-D. “Els agents de les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan treballant amb entrega a Catalunya al servei de la democràcia espanyola i el restabliment de la normalitat institucional, demostrant, en definitiva, la seva capacitat d'estar a l'alçada de les exigències del nostre estat de dret en un moment històric”, diu la nota d'Interior.