Citen a declarar vuit mestres de la Seu d'Urgell per parlar de l'1-O a classe

S'enfronten a un possible delicte d'incitació a l'odi | Són docents de tres centres del municipi

Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:17h
Imatge dels jutjats de la Seu d'Urgell
Imatge dels jutjats de la Seu d'Urgell | ACN
Un total de vuit professors de tres escoles de la Seu d'Urgell (Alt Urgell) declararan aquest dimarts davant del jutge del Jutjat de Primera Instància de la Seu per un possible delicte d'incitació a l'odi després de ser investigats pel tractament que van fer a classe dels fets de l'1 d'octubre.

El jutge ha citat el director i quatre mestres de col·legi públic Mossèn Albert Vives, la directora i un docent de l'escola Pau Claris i la directora de l'escola La Salle. La denúncia sorgeix d'algunes famílies d'alumnes, que asseguren que els nens van patir humiliacions, insults i agressions fora de l'escola en el context de la tensió política posterior al referèndum.

El jutge investiga si és possible que diversos professors i responsables de les escoles "incitessin de manera directa els seus alumnes, d'edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d'autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l'odi, l'hostilitat o la violència contra grups o associacions". Les famílies denunciants van declarar davant el jutge el passat 18 d'octubre.