No acatem el 155 i cridem a la mobilització per a la vaga del 8-N

"No ens podem quedar passius davant aquest atac feixista innegable de l'Estat Espanyol contra el poble català, i que, entre altres accions, ha comportat l'ocupació de la Conselleria d'Educació"

Imatge de l'aturada del 3-O
Imatge de l'aturada del 3-O | Sergi Cámara
CGT Ensenyament Lleida
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:50h
Abans de no perdre el nord volem recordar i insistir en el nostre atac frontal contra totes les retallades que des de la Conselleria d'Educació s'han implementat de manera premeditada per tal de desmantellar el sistema públic educatiu català i afavorir els negocis privats. Aspectes com les retallades de sou, els horaris lectius, les substitucions insuficients, les condicions contractuals del professorat, el tancament d'escoles, el no cobrament del mes de juliol, l'amiant dels edificis públics, la manca de laïcitat, el Proderai, les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores, la manca de democràcia als nostres centres educatius, la innovació parcial i enganyosa amb la marca Escola Nova del S.XXI, etc., han set focus de denúncia que sempre hem tingut presents en el discurs i en l'acció directa de la CGT. També cal recordar les vagues que hem impulsat la CGT com a eina de lluita i mobilització per revertir el neoliberalisme del govern català.
 
Aclarit això, com a CGT, organització anarcosindicalista, tampoc ens podem quedar passius davant aquest atac feixista innegable de l'Estat Espanyol contra el poble català, i que, entre altres accions, ha comportat l'ocupació de la Conselleria d'Educació. No n'han tingut prou amb la repressió dels cossos de seguretat contra la gent que ha volgut votar lliure i democràticament, sinó que a més s'han apoderat de les institucions catalanes des de l'amenaça, la coacció, la detenció il·legal i la represàlia.

Amb l'aplicació de l'article 155, a més de cessar el Govern, dissoldre el Parlament i convocar eleccions per la força, ha comportat la intervenció totes les Direccions Generals del Departament d'Ensenyament i les Subdireccions Generals d'Inspecció i de Llengua, justament les que permeten prendre mesures contra els àmbits que més han amenaçat: la immersió lingüística i al propi col·lectiu docent i la nostra tasca.
 
Des de CGT Ensenyament Lleida rebutgem l'aplicació de l'article 155 que suposa la intervenció del nostre ensenyament públic per part de l'Estat, ens manifestem en contra de qualsevol mesura que pretengui fiscalitzar i/o alterar la nostra tasca docent, demanem la dimissió del Ministre d'Educació, Iñigo Méndez de Vigo i animem a participar en les mobilitzacions contra la repressió, contra les difamacions al col·lectiu docent i contra la intervenció de l'ensenyament públic. Per tant, NO ACATEM EL 155!
 
Per tot això, també cridem a la mobilització social que tindrà lloc el proper 8 de novembre a Catalunya. Per això, des de CGT Ensenyament Lleida donem suport a la convocatòria de VAGA GENERAL DEL 8N i animem a tota la classe treballadora a secundar-la i a participar activament en les mobilitzacions que hi haurà programades.

Creiem que no podem estar impertèrrits i passius davant els mecanismes repressors que està utilitzant l'Estat contra les persones. Sempre hem defensat, defensem i defensarem la llibertat d'expressió, per això ens solidaritzem amb tots i cadascun dels presos polítics que ara mateix hi ha a la presó, malgrat alguns d'aquests siguin alhora responsables d'aquestes polítiques de retallades de l'ensenyament o d'altres casos de repressió viscuts per persones que pertanyen a moviments socials i organitzacions anticapitalistes. Sempre estarem en contra del poder opressor vingui d'on vingui.