Linyola suspèn la majoria dels actes de Nadal com a protesta pels empresonaments

El municipi tampoc encendrà les llums dels carrers

Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a la 1:38h
Àlex Mases, alcalde de Linyola
Àlex Mases, alcalde de Linyola | ACN
L’ajuntament de Linyola ha decidit suspendre bona part dels actes de Nadal programats al municipi per mostrar el seu rebuig a la repressió que l’estat espanyol està aplicant sobre Catalunya i els seus dirigents. Entre els actes anul·lats, el consistori ha decidit suspendre la segona edició del Concurs de Músiques de Nadal i el concert de Nadal, el qual se celebra pocs dies abans de finalitzar l’any. 

L'alcalde Àlex Mases explica que aquesta decisió va sorgir consensuadament després d’una reunió entre els regidors d’ERC, PDeCat i el Comitè de Defensa de la República de Linyola (CDR). "El municipi de Linyola vol mostrar el seu rebuig enèrgic a la repressió que el govern i institucions espanyoles estan duen a terme a Catalunya, en especial a la detenció i empresonament del nostre Govern, el qual considerem encara legítim perquè va ser escollit democràticament pel poble de Catalunya" apunta l’alcalde. 

El consistori tampoc encendrà les llums de Nadal pels carrers i es replantejaran tota la resta dels actes festius. “Sí que instal·larem l’Arbre de Nadal que enguany serà de caire reivindicatiu per denunciar l’existència de presos polítics a Espanya en ple segle XXI i la repressió autoritària d’Espanya vers Catalunya”, recorda Mases.