Crema anglesa

La recepta de la blocaire La Dolors

Crema anglesa
Crema anglesa | Dolors Mateu
Dolors Mateu
05 de novembre del 2017
Actualitzat a les 2:00h
No és el mateix crema pastisseraque crema anglesa, la diferència està en un sol ingredient: la farina fina de blat de moro o maicena que en l'anglesa no s'afegeix. 
 
Ingredients:
250 cc de llet sencera
50 gr. de sucre
4 rovells d'ou
1 beina de vainilla
 
Talleu la beina de vainilla longitudinalment, raspeu amb la punta del ganivet les llavors del seu interior i col·loqueu-les dins de la llet. Poseu-la a bullir, apagueu el foc i deixeu-la reposar perquè s’infusioni al menys mitja hora.
 
Bateu el sucre amb el rovells en un recipient amb unes varetes.
Aneu afegint la llet colada, poc a poc i aneu batent fins barrejar-ho tot bé.
 
Passeu aquesta barreja a un cassó i escalfeu, aneu batent amb les varetes fins que adquireixi densitat. Ha d'assolir els 85-90º, notareu que és quan la escumeta que es produeix a la superfície desapareix, sense que arribi a bullir.
 
Torneu a colar per evitar que quedi algun grumoll. Deixeu refredar.
 
NOTA: Com més temps estigui la vainilla amb la llet reposant, més agafarà  el sabor i aroma.
** La beina de vainilla es pot aprofitar per posar-la, per exemple, amb sucre en un pot amb tapa, per a tenir, al cap dels dies, sucre avainillat casolà (aquí).
** Una altra manera de saber que la crema està en el seu punt , és si introduïm en ella una cullera, aquesta quedarà coberta o napada i en passar el dit quedarà la marca.
** En deixar refredar la crema anglesa, pot tapar-se el recipient amb film transparent i que aquest toqui la crema, així no es farà crosta. 
** Els usos de la crema anglesa solen ser per fer la creme brûlée, però principalment per gelats.
** Els usos de la crema  pastissera son  per omplir pastissos, braços de gitano, també per a les natilles, o la crema catalana...

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger ...
Blog de cuina de la dolorss