Les famílies de les àvies mortes a Agramunt per la crescuda del Sió, «indignades» pel retard judicial

Es compleixen dos anys dels tràgics fets i el cas segueix encara en fase d'investigació als jutjats de Balaguer

Redacció
04 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:55h
Els Bombers treballant per treure l'aigua de la residència d'Agramunt
Els Bombers treballant per treure l'aigua de la residència d'Agramunt | ACN
Les famílies de les quatre àvies que van perdre la vida en la residència Ribera del Sió d'Agramunt pel desbordament del riu Sió estan "indignades" pel retard judicial. Així ho ha assegurat aquest dissabte a través d'un comunicat el seu advocat, Pompili Roiger, que recorda que aquest divendres es van complir dos anys dels tràgics fets i que el procediment judicial encara està en fase d'investigació als Jutjats d'Instrucció de Balaguer. Lamenten que encara no s'han depurat responsabilitats tot i l'informe del Síndic de Greuges que censura la paràlisi institucional i informa del cúmul de despropòsits que varen concórrer aquella malaurada nit a Agramunt. Els familiars, afegeix Roiger, només demanen justícia i responsabilitats a qui pertoqui.
El desbordament del Sió, la matinada del 3 de novembre de 2015, va acabar amb la vida de quatre àvies de 80, 83, 81, i 88 anys que dormien en una habitació al semisoterrani d'una residència de la tercera edat situada al costat del riu. L'endemà dels fets, l'Ajuntament d'Agramunt i la residència d'avis Ribera del Sió van denunciar que els avisos sobre la intensitat de la pluja i el desbordament del Sió van ser insuficients i que per això no es va poder actuar amb suficient antelació per evitar la mort de les quatre àvies.

Fa un any, els familiars de les víctimes de la riuada van fer públic, també a través del seu advocat, un comunicat on denunciaven que les administracions obstruïen la investigació i que havien fet ''cas omís'' al requeriment del jutjat d'Instrucció de Balaguer perquè s'aportés documentació sobre els fets.

Per la seva part, des de l'Ajuntament es va decidir instal·lar per iniciativa pròpia sensors en diferents punts del curs del Sió des del seu naixement fins a la localitat per prevenir possibles noves riuades. Es va fer, segons l'alcalde, després de passar un any i no haver-hi cap moviment al respecte. El projecte va tenir un cost de 27.600 euros i va ser sufragat inicialment per l'Ajuntament d'Agramunt tot i que diversos municipis de l'Urgell i la Segarra van mostrar interès de participar-hi.