L'alcalde de les Borges demana més fermesa als ajuntaments per fer front a la repressió de l'Estat

Enric Mir suggereix mesures com ara deixar temporalment els consistoris amb serveis mínims

Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:57h
Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques
Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques | ACN
L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, planteja un front comú dels ajuntaments "sobiranistes" per actuar "amb major contundència" per tal de mostrar el rebuig dels municipis "a l'empresonament per motius polítics dels líders de l'ANC i Òmnium i del Govern legítim de Catalunya". Mir considera que "no n'hi ha prou per recuperar la sobirania" amb propostes "simbòliques" com ara cassolades, concentracions, manifestacions o deixar d'encendre l'enllumenat nadalenc.

"Davant d'una repressió sense límits ni precedents en democràcia com la que patim per part del govern i les institucions de l'estat espanyol", l'alcalde borgenc, del PDeCAT, defensa la necessitat que "el món visualitzi aquests atacs als que ens sotmeten". En aquest sentit, considera que "una molt bona manera de fer-ho, entre altres que haurem d'acordar, pot ser la de reduir l'activitat dels ajuntaments als serveis mínims indispensables per no deixar les poblacions desateses".
 
Mir considera que "les cassolades, concentracions de rebuig i manifestacions, entre altres actes simbòlics, estan molt bé, però són clarament insuficients per deixar ben palès el sentiment pacífic, democràtic i determinat de la majoria de catalans amb poder disposar d'un futur millor, on es respectin els drets fonamentals, la justícia social, les llibertats i amb majors oportunitats de progrés sobretot per a les futures generacions".

Per l'alcalde de les Borges Blanques, "tots comencem a tenir clar que l'estat espanyol no reaccionarà fins que els actes de condemna a la seva ofensiva antidemocràtica afectin la seva viabilitat econòmica i social", ha sentenciat.