L'oposició de la Paeria reclama a Àngel Ros que no justifiqui els empresonaments dels consellers

Apel·len directament a l'equip de govern perquè canviïn l'actitud i també preveuen discutir-ho a les comissions i el Ple

Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:55h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Arxiu
Els grups municipals a l'oposició a la Paeria, PDeCAT, ERC, la Crida-CUP i el Comú, han demanat aquest divendres a l'alcalde Àngel Ros que "reaccioni" i no "justifiqui ni disculpi" els empresonaments del vicepresident i set consellers del Govern dictats per l'Audiència Nacional. 

Els portaveus de les quatre formacions no han dubtat en qualificar de "vergonyós" el fet que no hi hagi un posicionament clar sobre els presos polítics i han fet una crida a la ciutadania per tal que tingui clar que "no tots pensem igual".

Després de fer aquesta apel·lació directa a l'equip de govern del PSC i els grups que li donen suport, C's i PPC, l'oposició no espera obtenir cap resposta favorable i és per això que han anunciat que portaran a les comissions i també al Ple aquestes propostes de rebuig a la repressió judicial per part de l'estat espanyol contra els líders independentistes.

Ros reitera que "mai no s'hauria d'haver arribat a aquesta situació"

Davant les acusacions directes dels grups a l'oposició, Ros ha reiterat el missatge que ja va difondre ahir dijous per les xarxes socials on deia que la jornada era ''profundament trista per als catalans i els catalanes i un dia gris per Catalunya''. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida remarcava que ''mai no s'hauria d'haver arribat a aquesta situació'', i que des del seu ''profund respecte a la justícia'' considera l'empresonament del vicepresident i consellers com una ''mesura cautelar excessiva''. Segons Ros, això allunya encara més la solució política del conflicte que hauria d'arribar per les vies del diàleg i la negociació i el pacte.