El sector automobilístic a les fires de Mollerussa tanca el 2017 amb 554 cotxes venuts

Es tracta de la millor xifra històrica assolida per l'ens firal, superant així l'obtinguda l'any 2006

Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 0:43h
El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, durant el sorteig
El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, durant el sorteig | Fira Mollerussa
El sector de l'automoció present als tres certàmens que organitza Fira de Mollerussa de forma anual -Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor- ha batut aquest 2017 el rècord històric pel que fa a nombre de vendes i volum de negoci, amb 554 cotxes venuts -entre nous i d'ocasió- per un import d'11.265.534 euros. Així ho ha donat a conèixer aquest dijous el director de l'ens firal, Poldo Segarra, amb motiu del tancament de la darrera d'aquestes tres fires, Autotardor, celebrada del 20 al 22 d'octubre.

D'aquesta manera, els registres assolits enguany superen la millor xifra que tenia Fira de Mollerussa fins ara i que es va aconseguir l'any 2006, amb 502 cotxes venuts per una suma de 10 milions d'euros. Segarra ha destacat també que Autotardor ha obtingut els seus segons millors resultats, després dels del 2016, amb 117 cotxes venuts per un import d'1,7 milions d'euros. D'altra banda, el director de Fira de Mollerussa ha explicat que l'ens ha decidit no tirar endavant amb la segona edició del Mollerussa E-Vents.
 
Les bones expectatives anuals van quedar paleses a la passada edició d'Autotardor on es va confirmar la tendència de recuperació dels darrers anys, després també dels resultats de les altres dues fires que es van celebrar a la primavera (Sant Josep i Autotrac), segons ha exposat Segarra.

La 23a edició d'Autotardor que es va celebrar del 20 al 22 d'octubre ha finalitzat amb 117 cotxes venuts per una suma total d'1.695.253 euros, dades que suposen el seu segon millor any per darrere del tancat el 2016. Poldo Segarra ha afegit que, malgrat s'han fet menys vendes que l'any passat –se'n van tancar un total de 131-, l'import total d'aquestes és similar, cosa que ha atribuït al nivell més alt dels automòbils exposats, amb vehicles de gerència, amb pocs quilòmetres o de quilòmetre 0.

En aquest sentit, el director de Fira de Mollerussa ha ressaltat l'increment de la mitjana del preu de cotxe venut en aquesta darrera convocatòria, l'import del qual s'ha situat en els 14.489 euros. Segarra ha destacat el fet que la mitjana ha experimentat una crescuda important en les tres darreres edicions, mentre que durant l'interval del 2009 al 2014 pràcticament no es va moure dels 10.000 euros.

L'any 2015 va ser de 12.319 euros i el 2016 va pujar a 13.162 euros. Una altra de les dades que corroboren la cada vegada més alta qualitat dels vehicles exposats és que el 59% dels cotxes venuts en la darrera Autotardor van tenir un preu superior als 12.000 euros, i un 29% més de 18.000. El cotxe més car venut en aquesta edició del certamen va ser un BMW per 35.500 euros, mentre que el més econòmic va correspondre a un Opel Vectra, que es va vendre per 1.300 euros.

Així mateix, el 15% dels compradors proveïen de fora de la demarcació de Lleida. En concret, un 14% eren de Mollerussa, un 18% de la resta del Pla d'Urgell, un 15% de Lleida capital, un 38% d'altres punts de Lleida, un 7% de Barcelona, un 5% de Tarragona, i un 3% de fora de Catalunya. El diumenge va ser el dia en què es van registrar més vendes, amb 55 operacions.

Amb vista a properes edicions, Poldo Segarra ha expressat l'objectiu "d'intentar ampliar la gamma del producte exposat" amb camions, motos o quads, així com "completar els certàmens amb expositors complementaris" com podrien ser les assegurances, els complements per a vehicles o serveis d'ITV.

Una veïna de l'Espluga Calba s'emporta el premi de 3.000 euros d'Autotardor

D'altra banda, aquest dijous s'ha realitzat el sorteig, davant notari, del Premi de 3.000 euros entre els compradors d'un cotxe d'ocasió en el marc d'Autotardor, una iniciativa que té com a objectiu incentivar les vendes durant la fira i que està patrocinada per Fira de Mollerussa i els expositors del sector automoció presents al certamen. En aquesta ocasió ha resultat guanyadora d'aquest premi la veïna de l'Espluga Calba (Garrigues), Laura Gaya, que va adquirir al certamen un cotxe Renault Fluence al concessionari Autansa 3000.